Thursday, 27 February 2014

Gold Coast 2014 | KLIA - Changi - Brisbane

Alhamdulillah, hari yang di tunggu telah tiba. 15 February 2014 until 20 February 2014 my first fully sponsored trip to Gold Coast Australia!! Ya Allah macam tak percaya nak jejakkan kaki ke tempat Kanggaroo & Koala.. Excited. Nervous pon ada.. Apa-apa pon syukur Alhamdulillah..

Kami GLAMpreneurs berkumpul di Kuala Lumpur International Airport (KLIA) at 5.30pm and our flight to Singapore at 8.30pm.. Transit di Changi Airport.. First time menaiki Singapore Airlines. First time ke Changi Airport.


Off to KLIA.. Muka happy ni.. 


Yang depan my mentor, Yong and yang belakang tu namanya Fatin.. Thanks Yong kerna banyak membantu untuk trip ini.. 


KLIA Airport - Malaysia


With our mentor. Biarpun baru berpantang 18 hari masa ni, tetapi tetap bersemangat hantar anak-anak ke KLIA. Tq Mummy Hanis!


My roomate, Kak Fiza.. Lucky nama kami sama..hehe! 


Rakan kongsi yang sama-sama qualify first trip. Kami sangat excited nak timba pengalaman baru.




DDM Yong. 


With our CDM, Shaliza Aziz ( founder The Diamond Circle )


Briefing oleh tourist guide from Malaysia dari bas E2..


Check-in time. 



The Diamond Circle ready go to Gold Coast!



Dalam train pon dah over excited. 

Our flight transit to Changi Airport, Singapore.. Perjalanan tak sampai satu jam pon. Nak tidur pon tak sempat, so layan main game dulu.. Hahaha!


Kusyuk betoi.

Changi Airport - Singapore 

Kami transit di Singapore 3jam, so masa yang agak lama.. So masa ni lah nak solat, nak bersihkan diri, nak makan semua.. Lucky, di sini pon company sponsor voucher SGD20 per person. Terlebih makan untuk seorang. So tak perlu risau nak tukar duit SGD.


Changi Airport, Singapore


Voucher SGD20



Makan sampai kenyang. 


Changi Airport, Singapore


Gelombang hijau dalam flight.

From Changi Airport to Brisbane mengambil masa 8 jam. Perjalanan yang agak jauh. Lucky naik Singapore Airlines sebab seat yang besar dan selesa, jarak dengan seat depan pon ok, so memang ok untuk long distance trip :) Jat memang dah biasakan diri kalau pergi travel samada drive sendiri or tak, biasakan pakai Waist Nipper. So tak la risau sakit belakang ke apa untuk perjalanan jauh kan.. Duduk pon selesa, tidur pon selesa. The best part bila dalam flight, mula-mula layan movie dulu, then dengar lagu, dah mengantuk tidur je.. Kami juga di bekalkan bantal kecil & selimut.

Tak sampai 4 jam flight, di kejutkan dgn supper. Makan supper pon dah macam makan dinner sebab Singapore Airlines serve nasi beriani di tengah malam. Siap dengan side dishes. Ada coffee pudding, ada roti, prawn salad, hot drinks, plain water, biscuits and cheese. Memang kenyang betul, Alhamdulillah.



Muka baru bangun tidur terus makan.. bahaha!


Brisbane Airport, Australia


Alhamdulillah, selamat tiba lebih kurang jam 8.00 a.m. Di Brisbane awal 2 jam dari waktu Malaysia. 


Ready to landing. Hello Brisbane!!!
Subhanallah, indah ciptaan Allah :)


Settle check-in, masing-masing terus pergi toilet, bersihkan diri dulu. Muka masing-masing baru bangun tidur. Masa nak check-in tu kena interview sikit dengan kastam Australia.. Tercengang jugak masa tu sebab masih mamai lagi baru bangun tidur.. Hahaha! Selamat tanya simple je.. 


Lokasi pertama menuju ke Paradise Country Farm. Later i will update ye.. :)

Stay tuned!

Follow these hashtag in Instagram too :)

#tdcingoldcoast #tdcjourneys #thediamondcircle #norhafizahmahazirdotcom

See ya!


Love,
Nor Hafizah Mahazir,
012-4219244 (whatsapp)
Email : nhafizahmahazir@gmail.com

No comments:

Post a Comment