Saturday, 28 July 2012

Green Leaders Academy Malaysia


It was just started with a DREAM.. The DREAM turned into REALITY.. Because we MAKE IT HAPPEN.. !


GLAM

Alhamdulillah berkat usaha berterusan dan konsisten tuntu ilmu daripada leaders hasilnya terciptalah GLG Team hari ini..

After 2 years, Hanis Haizi , my mentor berkecimpung dalam business Premium Beautiful, maka tertubuhlah Green Leaders Group, ketika itu pencapaian Green Leaders Group pertama kali dalam sejarah bawa 2 bas ke Hong Kong pada June 2011..

Click this entry


Dalam banyak-banyak team di Malaysia, out team is the YOUNGEST TEAM but yet the FASTEST TEAM untuk bawa BUS melancong..

Tak cukup pencapaian itu, seterusnya semasa pergi ke Holland we are the ONLY team yang bawa BUS!!! Congratz to ALL Green Leaders Group to be apart of this success!!


Seterusnya pergi ke Vietnam hampir satu Flight !!! Lebih kurang 3 bus ! Seronok tak terkata.. Dan baru-baru ni balik dari Guangzhou kami bawa lebih pada 1 flight.. Dan total number bus is 5..

The bigger the BETTER !

2 Flights !!!

Green Leaders Group lead by young generation , all ideas are fresh and unique ! We like to step forward and move fast...

We are NO. 1 ONLINE PIONEER, coz back in 2009 masa tu Premium Beautiful tidak dikenali lagi.. And starting from kak Hanis Haizi, the founder of Premium Beautiful * Top Agent and Green Leaders Group maka terciptalah Revolusi Premium Beautiful Online !

Dan yang dapat tempias ialah rakan-rakan kongsi termasuklah Jat... ;) To all may GLG Team we have special topic on social media marketing, how important internet in our life..  Kalau kita tak step forward kita akan ketinggalan..  And the best part, everybody the "workable method", including other group too.. 


Common keyword ! Hanis Haizi's name also dah jadi Keyword for Premium Beautiful... kata legend kan..? :P


Now Green Leaders has their own Academy, specially for team members, hands on Motivational talk,  Technical part on Premium Beautiful corset, Setting Efficient and Goal Setting..

And social media marketing also part of the knowledge that we share.. Especially on blogging and Facebook.. Most if our team members banyak background IT, maka mereka contribute kepada semua ilmu-ilmu ini..

POWER UP session with RM100,000 sales candidates.. :)

Gerak Gempur mengikut zon Zon jugak dilakukan untuk rakan-rakan kongsi yang luar dari KL untuk serap aura leader !  Thank you to all CDMs from GLG group yang sama-sama menjayakan program GLG Gerak Gempur Seminar !

Zon Selatan..

Zon Pantai Timur..

Be apart of our TEAM today !!

Be in the Right Group !

Choose GLAM !!

We will guide you to succeed !!

012-4219244 ( fiza/jat )

Thursday, 26 July 2012

Larva bersarang di PAYUDARA...!!!


Ok entry kali ni agak geli anda sila muntah laju2 ye... Tak dapat nak bayangkan if benda ni terjadi pada kita wahai kaum hawa.. Oh no!!! Tapi aku cekalkan hati jugak nak share bnda ni dgn korang.. Hope after this korang jgn amek semua benda simple hokey.. !


Arghhhhhhhhhh... menakutkan... !!!!!!!!!!

sila baca n amek perhatian !

Setelah Susan McKinley (Antropologis) pulang setelah ekspedisi di Amerika Selatan, ia menyadari ada ruam aneh di payudara sebelah kirinya, tidak ada yang tahu itu apa, dan ia pikir ruam itu akan hilang seiring waktu.

Setelah ia kembali, ia menemui dokter karena sudah dimulainya rasa sakit. Dokter tidak tahu penyakit apa yang di derita nya, dokter memberikannya antibiotik dan krim khusus. Setelah berselang rasa sakitnya tidak hilang dan payudaranya semakin panas dan mulai berdarah. Ia memutuskan untuk membalut pendarahan itu, bagaimanapun rasa sakitnya semakin bertambah, ia mulai mencari dokter2 terbaik. Dr. Lynch tidak bisa mendiagnosa infeksi apa yang terjadi dan meminta Susan untuk mencari temannya yang ahli dalam bidang Dermatologi. Sialnya sang dokter sedang berlibur. Susan menunggu selama 2 minggu dan akhirnya dapat bertemu Dermatologist tersebut.


Susan terkejut, setelah ia membuka perban nya, mereka menemukan larva bertumbuh dan bersarang dalam pori2 dan dalam luka payudaranya, sesekali mahkluk jahat ini masuk dalam pori2 dan muncul di lubang sebelahnya, yang ia tidah tahu adalah lubang itu sangat dalam dari yang ia bayangkan. Larva ini memakan lemak, lapisan kulit dan kanal susu payudaranya.



nota kaki : sila basuh dahulu bra atau apa jua pakaian yg anda baru je beli dari kedai.. Kuman takkan kenal siapa mangsanya dan tak dapat di lihat dgn mata kasar.. 

Sekian.

Tuesday, 24 July 2012

Kelebihan memakai Premium Beautiful di bulan Ramadhan.



Salam semua !!!
wahhh... Sekejap je harini dah masuk hari ke-4 kita berpuasa.. Cepat sungguh masa berlalu.. Tentu ramai yang excited menanti bulan yang penuh dengan keberkatan dan bulan murah rezeki kan.. Di kesempatan ini, Jat nak ucapkan selamat menjalani ibadah puasa kepada semua umat islam..

Okey, entry kali ni Jat nak share sket kelebihan memakai Premium Beautiful semasa puasa.. Badan akan rasa lcergas & bertenaga if pakai secara konsisten.. Dapat menghilangkan gastrik.. Dan dalam masa yang sama, lemak2 n perut buncit tidak lagi kelihatan.. Nanti boleh la beraya sakan tahun nih.. yeaaay !!! Terasa rugi tak even beli baju raya mahal2 tapi lemak n babat2 berselerak je... Baju yang cantik pon akan rasa tak cantik... Tapi bila pakai Premium Beautiful, badan automatik akan nampak terletak and shape badan nampak kemas... ;)

So, jom tengok kelebihan lain ye.. Sama-sama share, sama-sama pakai. confirm tak menyesal!

1. Mempercepatkan penurunan berat badan
Tubuh secara automatik akan mencari sumber energi dalam badan  iaitu lemak, semasa berpuasa energi yang masuk akan berkurangan.. Biasanya berat badan akan berkurang sampai 2-4kg (average).. Tapi kalau pakai Premium Beautiful semasa berpuasa, pengaliran darah dalam badan menjadi lebih lancar, maka penurunan berat badan lebih cekap lagi, double than average 4-8kg.. 

2. Mengeluarkan toksid / racun dalam badan
Berpuasa selama 30 hari dapat mengeluarkan racun pada tubuh melalui kolon, ginjal, paru-paru, kelenjar dan kulit.. Selama makana tidak masuk ke dalam tubuh, kumpulan lemak akan diubah menjadi energi oleh tubuh dan mengeluarkan zat kimia yang berasal dari asid lemak ke dalam sistem dan dinyahkan melalui organ pembuangan ( perpeluhan, pembuangan air besar, kencing )

3. Mencegah stroke
Menurut beberapa penelitian, ia dapat meningkatkan HDL ( High Density Lipoprotein ) dan menurunkan lemak trigliserol ( pembentuk kolestrol LDL-Low Density Lipoprotein ) yang dapat mengganggu kesihatan tubuh badan kita.

4. Pemberanakkan sel-sel baru lebih cekap.
Rasa lapar membuat organ internal di dalam tubuh bergerak dan bereaksi 'melahap' sel-sel rosak demi memenuhi keperluan makanan.. Seterusnya, tubuh akan segera menggantikannya dengan sel-sel baru, agar bisa kembali berfungsi..

5. Memakai Premium Beautiful semasa berpuasa dapat mengekalkan kecergasan badan tanpa rasa kelaparan dan kehausan yang melampau.
Ini adlaah kesan grip dan mendakap kemas perut membuatkan anda akan sentiasa rasa kenyang dan bertenaga.. Berat turun ke berat ideal.. Bentuk badan menjadi 'fit and firm' ala-ala anak dara dulu.. ;)

So pada sesiapa yang nak rasa kehebatan Premium Beautiful, calling la Jat.. 

Facebook: Nor Hafizah ( Oh Bulan )
Page : PremiumBeautiful by Cik Jajat
No Fon : 013-4116265 / 012-4219244
Emel : feeza_funky@yahoo.com

Saturday, 21 July 2012

O-Group Utara vs Bulan Ramadhan..


Assalamualaikum readers.. Terima kasih sebab masih bersama Jat lagi.. Syukur sangat2 sebab tahun ni masih umur panjang dan dapat menunaikan ibadah puasa lagi.. Takut tahun depan tak dapat jumpa Ramadhan lagi..hehe !

Cane persiapan anda pada hari pertama berpuasa? Boleh bertahan ke? Pancit di tengah hari ke? ekekeke... Jawapan semua anda yang tentukan ye.. :P

Okey, hari pertama puasa dan disebabkan harini juga cuti, so dapatlah Jat n biz partner amek ilmu dan tips dari my leader Yong & my mentor Kak Ieja.. Thanx to K.ieja sebab sanggup turun Kedah utk share ilmu yg sangat2 berguna... Tahniah jugak kepada K.Ieja n husband sebab raya tahun ni memang paling bermakna... Sebab dapat kereta baru.. Ini semua hasil dari buat biznes je.. So congrat to K.Ieja, from a banker now  berbusiness FULLTIME, pangkat DDM with income RM20,000 a month.. Sape cakap biznes ni susah?? Takde la... Biznes ni sangat2 mudah dan benefit sangat banyak..

Kak Ieja & Pak Ngah

yeayy !! dapat bergambar dgn kereta baru.. I'syallah satu hari nanti Jat pon nak jugakkk... Tiada apa yg mustahil kan melainkan usaha, berdoa & tawakal.. ;)

Bulan Ramadhan tahun ni memang rasa berbeza sangat2... Bukan sebab raya berdua, still single lagi..hehehe ! Yang bezanya sebab dulu gaji sekali je.. So bila dpat gaji je, bayar itu bayar ini, habis la... Then nak bagi kat mak abah pon kadang2 ada, kadang2 takde... Sayu hati sangat.. Tapi sekarang, sejak2 buat biz income 2x sebulan.. Seronok taw.. Dapat la bagi mak duit belanja untuk berpuasa... Dapat la bersedekah amal jariah.. Dapatlah bantu adik-beradik yang lain... Seronok kan bila dapat bantu orang lain tambah2 family kita sendiri... ;)

Ni la antara beautilicous2 yang datang untuk amek aura dari leader.. Yang tak dapat hadir di atas sebab2 tertentu xpe, nanti kita share sama2... all about TEAMWORKS right ??! ;)

My mentor Kak Ieja..

My biz partner from Parit Buntar mieza..

My biz partner from Kulim Kak Ct..

My biz partner from Sungai Petani Eina..

Memperkenalkan Beautilicous~

|
|
|
|
|
V

Alamak ! kabur la puloks...


yeah !!! yang ni baru clear... Jom dapatkan duit raya BESAR ! aummm~

Terima lah ucapan khas dari kami Group Beautilicous Utara ingin mengucapkan Selamat Berpuasa kepada umat islam dan rakan-rakan biznes serta customer2 tersayang... ;)



Salam sayang, 
>Jat<

Thursday, 19 July 2012

Lovely Business Partner !


Assalamualaikum and selamat hari rabu !
Hai readers,  dalam buat biznes kan, rasa seronok tak bila kita buat sorang2, xde sokongan, xdak orang yang guide kita, takda orang yang boleh bantu kita, Ye la kan, semua benda kita nak kena uruskan, fikirkan dan selesaikan sendiri... Setiap manusia waktunya sama saja, 24jam sehari.. Ada yang lebih? takde kan.. 


Tapi dalam biz Premium Beautiful nih kita x buat sorang2... All about teamwork.. Seronok  kan bila kita buat biz ada orang beri tunjuk ajar dari 0 sampai la kita berjaya, ada orang yg sentiasa guide kita, ada orang yang boleh membantu kita, beri sokongan, beri nasihat, beri kata2 positif.. Rasa seronok sangat. So dari situ la biznes kita makin hari makin kukuh and berkembang... Rasa enjoy sangat ! Kami dah rasa mcm satu family.. ;)

Let we see my beautiful biz partner :-

Norhafizah ( Fiza/Jat )
Kulim / Sg Petani, Kedah
Facebook : Nor Hafizah ( Oh Bulan )
Page : Premium Beautiful by Cik Jajat

Siti Norizam ( Kak CT )
Kulim, Kedah
Facebook : Siti Norizam Ishak

Noor Hidayu ( Ayu )
Cheras, Kuala Lumpur
Facebook : Noor Hidayu Are-u

Zafuan ( Wann )
Subang / Shah Alam
Facebook : Cik WannSury

Wee will be continued... ;)


#u wanna be my biz partner??

Saturday, 14 July 2012

Customer Satisfaction and Testimonial

Seeing is believing right??

Here goes all the customers who have tried.. wore.. and get the result.. proven on their body.. yeaahoooo... ;)


Testimoni 1 :

Testimoni 2 : 

Testimoni 3 : 

Testimoni 4 : 

Testimoni 5 :

Testimoni 6 : 

Testimoni 7 : 

Testimoni 8 :

Testimoni 9 : 

Testimoni 10 : 

Testimoni 11 : 

Testimoni 12 :

Testimoni 13 :


Testimoni 14 : 

Testimoni 15 :

Testimoni 16 :

Testimoni 17 :

Testimoni 18 :


U Look Different !!!


Assalamualaikum n morning gojes !

Teruja betul bila kengkawan yang dah pakai Premium Beautiful message..

" jat... my hubby cakap i macam mat salleh..."

"jat..my hubby kata i da kurus..."

Mana taknya.. Premium Beautiful ni memang boleh upgrade diri, pakai 10 minit, kontur badan kita pasti semuanya terletak, pinggul yang jatuh akan naik, breast yang melendoh dah tegang balik, perut yang buncit pon dah kempis..tu yang kita selalu cakap, 10cm naik, 10cm turun...wauuuuu !! Konpem la cik abang suka  kalau korang pakai...Tak percaya try la sarung kat badan korset Premium Beautiful nih.. Sure puas hati..  :)
Nak try pakai free je..bukan kena bayar pon..free of charges !!! So tak hairanlah kenapa orang ramai panggil Premium Beautiful ni 'Korset Abang Sayang..' :))

Memang seronok sangat bila customer kita happy.. Alhamdulillah, yang baik itu kita share la dgn kawan-kawan.. Yang kurang baik tu beritahulah kami dengan segera.. Boleh la kami improvekan apa yang patut... 

Hari ini cuti kan..Tak kemana2? Haa..elok sangat la tu.. Nak try Premium Beautiful di badan? Atau nak dengar biz plan?  Hubungi Jat oke..  :)


FB : Norhafizah ( Oh Bulan )
Email : feeza_funky@yahoo.com
Mobile : 013-4116265 / 012-4219244

Monday, 9 July 2012

Premium Beautiful - Flabby Tummy



 Arggghhh!! Kegilaan yang menggila !!!

Ramai wanita-wanita yang di luar sana mengalami masalah flabby pada tubuh badan.. Lagi2 dekat bahagian perut kan?? Zaman sekarang ni tak kira lah remaja ataupon ibu2 yang lepas bersalin.. If tak pandai jaga badan, abang sayang cari lain, acane?? Kita tak mintak semua tu kan tapi percaya lah wahai kaum2 wanita... Tubuh badan kita ni sangat2 berharga taw.. Jom kita buat spot check sendiri ada tak flabby or lemak2 yang berkeliaran  atau Jat suka panggil 'babat'.. hehe ! Adakah anda salah seorang yang mempunyai semua ini.. ????

- Cuba picit camni.. Perut anda seperti ini ???

- picit perut belah kiri dan kanan.. Ada tak ?? ( angguk2 )

- nak pakai jeans / kain pon susah nak zip??

- rasa terseksa tak??

- dah pakai jadi camni pulak.. Babat2 terkeluar.. Segan oh !!!

- aaaaa !!! acaner nih?

- beli baju mahal2 pon tak guna kalau lemak berbonjol-bonjol..


OH NO !!!

Memang stress la bila tengok cermin, ' kenapa nampak perut nih..' Bila pakai baju / dress ke sure nampak kek lapis kan.. So automatik kita akan rasa kurang berkeyakinan.. Sebab malu dengan orang sekililing, nanti kena tegur la... Usah risau lagi ! Premium Beautiful dapat menyelesaikan masalah anda.. Hanya dengan memakai 5 minit, anda nampak hasilnya.. :)


PREMIUM BEAUTIFUL

Dari persiapan nak tunang, nak kahwen, berpantang and after being mummy.. Raya pon hampir tiba.. Alang-alang dah buat baju mahal2 jom pakai PB untuk dapatkan bentuk badan yang ideal.. Pasti anda tersenyum gembira.. :)

Jika berminat, Jat ada FREE TRIAL untuk uols... Nak bagi uols pakai, cuba, rasa, baru nilai dan bezakan Premium Beautiful dengan korset yang lain..

 FB : Norhafizah ( Oh Bulan )
Email : feeza_funky@yahoo.com
Mobile : 013-4116265 / 012-4219244